Oyuncular - Caglar

ÇAĞLAR
Orta halli bir ailenin 11 yaşındaki en küçük çocuğu. Ev kadını annesi Nermin, nakliyeci babası Orhan ve ablası Tuğçe'yle birlikte, orta halli bir mahallede, bahçe içinde eski müstakil bir evde yaşamaktadır.

Çağlar çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle, davranışlarıyla örnek bir çocuktur. Aile ilişkilerine çok önem vermekte, onları üzmemek için elinden geleni yapmaktadır. Oynamayı eğlenmeyi sevmektedir, ama onun için okumak da önemlidir. Çok okuduğu için aynı zamanda bilgili bir çocuktur. Özellikle hayvanlara ve uzaya meraklıdır. Odasındaki büyük boy oyuncak hayvanlar, duvarlardaki resimler, hep onun hayvan sevgisini yansıtır. Uzayla ilgili kitapları ve penceresinin kenarında duran küçük teleskopu ise, onun uzaya olan merakının göstergesidir. Son zamanlarda aklını Pulsar adlı nötron yıldızlara takmıştır ve kitaplarla, teleskopla kendini onları incelemeye vermiştir.

Ancak Çağlar, ağır başlı yapısıyla, yalnızlık çekmektedir. Mahallede bir türlü sosyalleşememekte, arkadaşlarının haylazlıklarına ayak uyduramamakta, hatta ailesinin sözünü fazla dinlediği için "muhallebi çocuğu" diye alaya alınmakta, bu yüzden de kendini biraz ezik ve dışlanmış hissetmektedir. En üzücü tarafı ise, hoşlandığı ve arkadaş olmak için can attığı Burcu'ya kendini gösterememesidir.

İşte bu yüzden Çağlar, geceleri odasında küçük teleskopuyla yıldızlara baktığında, onlardan bir köpek dilemektedir. Çünkü gerçek bir köpeğe, yani gerçek bir dosta çok ihtiyacı vardır. Nitekim bir müddet sonra, yine mahalledeki çocuklar tarafından ezildiği ve dışlandığı bir gün, karşısına bir Kurt Köpeği çıkar, onunla kısa zamanda dost ve arkadaş olur. Çağlar, yıldızlara olan ilgisinden ve onların dileğini yerine getirdiğine inandığından, köpeğine Pulsar adını takar.

En başta Çağlar, evde bir köpek istemeyen ailesiyle, Pulsar yüzünden çatışır. Ailesini üzmekten çekinen ama Pulsar'ı da kaybetmek istemeyen Çağlar, arada kalarak oldukça sıkıntılı günler geçirir. Pulsar'ı eve kabul ettirmek için akla karayı seçer; ama sonunda Pulsar'ın da yardımıyla bu sorunu çözer.

Ve bu güzel köpek sayesinde, Çağlar'ın özgüveni artar, mahallede itibarı yerine gelir, hızla sosyalleşir ve tabii Burcu'nun da kalbini kazanır. Mahallenin saf abisi Pırpır Ferhat'ın da katılmasıyla, müthiş bir ekip oluştururlar ve Pulsar'la birlikte maceradan maceraya koşarlar.

1 yorum:

nuh 24 Ağustos 2008 06:13

merhaba ben nuh pulsardaki filime bakiyorum cooooook guzel caglar tanisalim mi